Ekološke aktivnosti

KYOCERA Document Solutinos Velika Britanija – Vodeća kompanija u oblasti zaštite životne sredine

Dodela nagrade ''Vodeća kompanija u oblasti zaštite životne sredine''

Uzimajući u obzir tehnologiju ECOSYS štampača i naše napore u cilju rešavanja ekoloških problema, KYOCERA Document Solutions izabrana je za najbolju kompaniju u oblasti zaštite životne sredine na Microscope dodeli nagrada Channel Excellence (ACE). Osim napora u pogledu zaštite životne sredine, postavljen je i dobar primer drugim kompanijama.

KYOCERA posvećenost zaštiti životne sredine

21. vek je postao poznat kao “ekološki vek”.  Još od prvih dana poslovanja KYOCERA je svesna da poslovne aktivnosti mogu negativno da utiču na životnu sredinu i ljudski život. Upravo zbog toga KYOCERA Document Solutions je postavila jasan cilj, konstantno traženje balans između ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine.  Osnovni cilj je obezbediti  atraktivne proizvode  i usluge i preduzimati aktivne mere za sprečavanje globalnog zagrevanje, smanjenje otpada, promovisati energetsku efikasnost i očuvanje resursa. Slede neke od globalnih aktivnosti koje je inicirala KYOCERA Document Solutions.

Aktivnosti u Evropi

  • Activities in Germany
  • Activities in United Kingdom
  • Activities in America, Australia, Africa
  • Activities in Asia

KYOCERA Velika Britanija – 10:10 klimatskih obećanja

KYOCERA Velika Britanija pristala je na “10:10 klimatskih obećanja” i obavezala se na smanjenje emisije ugljenika za 10% u 2010. godini. Objavljen je napredak ka postizanju postavljenih 10% - ukoliko želite da vidite kako napreduje kliknite ovde.

Kompanija takođe motiviše sve svoje klijente i poslovne partnere da se pridruže kampaji.

Saznajte više na www.1010uk.org

KYOCERA Document Solutions Velika Britanija – Mreža Zelena Karta

Zelena karta je besplatna mreža informacija za kupce i saradnike KYOCERA Document Solutions u Velikoj Britniji. Osnovni cilj ove mreže je pružanje informacija saradnicima o ekološki odgovornoj poslovnoj praksi, odgovarajućim zakonima i samoj održivoj praksi koju primenjuje KYOCERA.  To je deo  sve  šire posvećenosti koju KYOCERA sprovodi kako bi promovisala ekološki odgovorno poslovanje. Principi smanjenja, ponovne upotrebe i recikliranja (Reduce, Reuse i Recycle) su od glavnog značaja za ‘Zelenu Kartu’ i predstavljaju srž svake aktivnost koju preduzima KYOCERA.

 

KYOCERA Document Solutions Velika Britanija - Politika o zaštiti životne sredine

KYOCERA je posvećena smanjenju svog poslovnog uticaja na životnu sredinu. Cilj je stalno se usavršavati i raditi na zaštiti životne sredine.

Novembra 2008. godine, KYOCERA Document Solutions je postala prva kompanija u industrijskom sektoru koja je osvojila “The Carbon Trust Standard”. Ova akreditacija je dokaz stalne posvećenosti smanjenja negativnog uticaja poslovanja na životnu sredinu i ističe značajan doprinos naših zaposlenih  u pravcu smanjena emisije ugljenika.

KYOCERA Document Solutions Nemačka – Nagrada za zaštitu životne sredine

2007. godine, KYOCERA Document Solutions u Nemačkoj je zajedno sa Udruženjem za ekološku pomoć u Nemačkoj (DUH) i Saveznog Udruženja preduzeća srednje veličine (BVMW), formirala KYOCERA Eco nagrade, čiji je cilj da nagrade mala i srednja preduzeća koja su orijentisana na razvoj novih tehnologija za uštedu energije i projekata za zaštitu životne sredine.

Cilj zajedničke inicijative je da se iniciraju projekti u malim i srednjim preduzećima u Nemačkoj koji će imati za cilj redukciju emisije CO2. 29. aprila 2009. godine, druga ceremonija dodeljivanja nagrada KYOCERA Eco Award je održana u Bonu u Nemačkoj.

KYOCERA Document Solutions Nemačka dodelila je drugu KYOCERA Eco Award, April 2009

Druga ceremonija dodeljivanja nagrada KYOCERA Eco Award

Ova dodela je bila ispraćena donacijom od 100 hiljada Evra od strane KYOCERA Document Solutions Nemačka, DUH i BVMW udruženja, od čega je 50 hiljada Evra dodeljeno kao prva nagrada, 30 hiljada Evra kao druga nagrada i 20 hiljada Evra kao treća nagrada. Odluke je donosila komisija sastavljena od 10 sudija, zajedno sa Prof. Klaus Topferom, tadašnjim izvršnim direktorom progama Ujedinjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP), kao i nemačkim ministrom za zaštitu životne sredine. Od 60 nominovanih kompanija izabrane su samo tri najbolje. Druga nagradna ceremonija KYOCERA Eco Award održana je u Bonu, u Nemačkoj.

Prva nagrada

SkySails GmbH & Co. KG 

Kompanija koja je  napravila visoka dostignuća u oblasti prevoza teretnim brodovima. Plovidbom mogu da sačuvaju u proseku 50% energije koja se prethodno koristila prilikom navigacije

Druga nagrada

Lichtblick GmbH & Co. KG

Kompanija je razvila sistem napajanja malih postrojenja za proizvodnju, prirodnim gasom, u saradnji sa velikim proizvođačem u automobilskoj industriji , Volkswagen AG. Ovaj sistem  može ne samo da smanji štetnu emisiju CO2 već i da obezbedi dodatnu struju za lokalnu samoupravu.

Treća nagrada

GROZ Beckert KG

Kompanija koja je razvila mašine sa posebnim iglama za pletenje koje su lakše od konvencionalnih igala. Ove igle smanjuju količinu struje koje koriste za napajanje prilikom pletenja i smanjuju količinu ulja za podmazivanje sa promenom materijala.

KYOCERA Document Solutions Amerika - Evergreen i EIP nagrada

Evergreen nagrada u Americi

KYOCERA Document Solutions Amerika je osvojila nagradu “Commodities Category Award”, 2008. godine na Evergreen dodeli nagrada. Ustanovljene 1998. Godine, nagrade se dodeljuju preduzećima koja predstavljaju odlične primere drugim kompanijama, kao priznanje za proaktivno angažovanje u preduzećima iz delatnosti  u oblasti zaštite životne sredine, smanjenja otpada i recikliranja. Ovo je drugi put da je KYOCERA Document Solutions osvojila ovu nagradu, prvi put to je bilo 2005. godine. 

2008. godine. kompanija je osvojila i “IndustryGreen Contractor of EIP Award”  – najkonkurentnija kategorija – koja prepoznaje kompanije čiji su proizvodi u skladu sa prirodom i okruženjem u oblasti proizvodnog procesa i poslovnog menadžmenta.

KYOCERA Document Solutions Australija – ‘Dan poslovnog čišćenja’ u Australiji

Aktivnosti u “Poslovnom čišćenju u Australiji”

U februaru 2009. godine, održan je “Dan poslovnog čišćenja” u Australiji (volonterski rad na čišćenju koji je održan širom Australije). Pored predsednika kompanije, dvanaest radnika je volonterski učestvovalo u toj akciji. Aktivnosti su uključivale uklanjanje smeća i korova u nacionalnom parku Chowder Bay, kao i sadnju autohtonih biljnih vrsta.

KYOCERA Document Solutions Južna Afrika – donacija drveća

Drveće je donirano uz asistenciju FTFA

Ovaj projekat je zahtevao kontinuiran rad od aprila 2008. godine. Za vreme aktivnosti “One tree” zasađeno je jedno drvo za svaki prodati prizvod ili multifunkcijski štampač, a od kupaca je zatraženo da budu investitori kupovine drveća. Drveće koje je zasađeno je služilo za razvoj područja West Cape i Gauteng provincija. To je odlična prilika za lokalno stanovništvo da saznaju i uče o važnosti zaštite životne sredine.

KYOCERA Document Solutions proizvodnja biljaka – ‘Zelena zavesa’

Zelene zavese na KYOCERA objektima za uštedu energije na prirodan način

Tamaki fabrika je promovisala razne akcije za uštedu energije. Jedna od njih, koja je dodata kao novi projekat u fiskalnoj 2009. godini je “Aktivnost zelene zavese”, u kojoj su spoljni zidovi zgrade bili prekriveni vinovom lozom. Ova aktivnost je počela sadnjom 25 korena biljke na južnoj strani postrojenja. Već u julu koreni su dostigli prekrasnih 5m visine i 15m širine zelene zavese. Kada je izmerena temperature spoljašnjeg zida u cilju isptivanja efikasnosti zelene zavese, prosečni pad temperature iznosio je 4.1C.

U toku 2010. godine, zavesu  će biti produžena da bi se postigao veći efekat za uštedu energije. Budućnost je u širenju ideje, ne samo u okvirima kompanije već i u domovima zaposlenih.

KYOCERA Document Solutions Tajland – Dan velikog čišćenja

Dan velikog čišćenja na Tajlandu

20.marta 2010. godine, KYOCERA Document Solutions je organizovala volontersku kampanju čišćenja poznatu kao “Dan velikog čišćenja”. Ova aktivnost je pokrenuta u cilju podizanja svesti među zaposlenima o zaštiti životne sredine u procesu KYOCERA Document Solutions Tajland, i sprovođenja ISO14001 sertifikata. Prva kampanja je sprovedena 3.juna 2006. godine. U ovoj kampanji je učestvovalo oko 50 zaposlenih na čišćenju plaže Khung Karben Bay u Chantha-buri provinciji u istočnom Tajlandu. KYOCERA Document Solutions Tajland je takođe zasadila drvo  mangrove kao svoj doprinos za sprečavnje globalnog zagrevanja. U budućnosti, KYOCERA Document Solutions Tajland takođe planira da bude aktivno uključena u slične aktivnosti i fokusirana na zaštitu životne sredine.

Scroll to top