Dizajn niske potrošnje energije

Smanjenje potrošnje energije u StandBy režimu

Jedan od negativnih indeksa uticaja na okolinu se manifestuje prilikom korišćenja električne energije od strane multifunkcionalnih proizvoda i štampača. Mrežni kompjuteri koji se koriste u kancelarijama često se ostavljaju u StandBy režimu. Zbog toga je smanjenje potrošnje energije u StandBy režimu važno pitanje prilikom ekološki savesnog razvoja proizvoda.

U tom smislu, KYOCERA Document Solutions je pokrenula razvoj štedljivog kontrolera potrošnje energije, omogućavajući efiksano mrežno nadgledanje male potrošnje i kontrolu potrošnje u StandBy režimu.

EC 801/2013 (lot 26) informacije o potrošnji energije u mrežnom standby (’’sleep’’) režimu

Potrošnja električne energije u standby režimu i potrebno vreme za ulazak u ovaj režim imaju veliki uticaj na sveukupnu potrošnju energije na uređaju. U saglasnosti sa EC 801/2013 (lot 26) regulativom, pregled daje informacije o predviđenom vremenu za ulazak u standby režim uređaja (’’sleep’’), kao i njegovoj potrošnji energije kada je konektovan na pomenuti interfejs.

Za sve proizvode koji ispunjavaju uslove link se nalazi ispod:

  • Lot-26 complying products  (53,5 kB)

Smanjenje potrošnje tonera

U vezi tonera, jedinog potrošnog materijala kod naših štampača, KYOCERA Documet Solutions teže da smanje emisiju gasova staklene bašte, jednog od uzroka globalnog zagrevanja, tako što dizajnira štampače koji smanjuju potrošnju tonera dok istovremeno održava ili unapređuje kvalitet otiska. Kod TASKalfa 500ci serije, lansirane u januaru 2009. godine, novorazvijeni toner sa ujednačenim i glatkim česticama je razvio otiske sa boljom definicijom i većom čistoćom, dok je istovremeno smanjio potrošnju tonera za 30% u poređenju sa konvencionalnim tonerima, čak na istoj gustini otiska.

Smanjenje potrošnje tonera je jedino moguće korišćenjem originalnog KYOCERA tonera. Za više informacija o originalnim tonerima i kako vam oni ne samo štede novac, već i kako čuvaju zdravlje Vaših zaposlenih i Vaših uređaja.

Smanjenje vremena zagrevanja

Smanjenje vreme zagrevanja za skoro polovinu u poređenju sa konvencionalnim modelima.

Smanjenje vreme zagrevanja za skoro polovinu u poređenju sa konvencionalnim modelima.

U delu za fiksiranje, koji topi toner kako bi ga zalepio za papir, novorazvijena tehnologija fiksiranja koristi tanak roler-grejač malog prečnika I smanjuje vreme zagrevanja za skoro polovinu u poređenju sa klasičnim modelima.

Nova tehnologija je omogućila smanjenje i vremena potrebnog da se štampač vrati iz standby režima i počne sa štampanjem, dok istovremeno štedi energiju.

Scroll to top